به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله عصر اطلاعات ،
ظاهراً مایکروسافت با AMD وارد همکاری شده است تا به توسعهی تراشههای هوش مصنوعی تیم قرمز کمک کند. طبق گزارش بلومبرگ، غول فناوری اهل ردموند منابع مهندسی را برای پشتیبانی از پیشرفتهای AMD فراهم میکند و هدف این دو شرکت رقابت با انویدیا است زیرا تیم سبز درحال حاضر حدود ۸۰ درصد از سهم بازار پردازندههای هوش مصنوعی را دراختیار دارد.
کتابخانههای CUDA انویدیا در دههی گذشته باعث پیشرفت هوش مصنوعی شدهاند. با وجود اینکه AMD رقیب اصلی تیم سبز در دنیای سختافزار گیمینگ است، اما هنوز جایگزین مناسبی برای اکوسیستم CUDA و استقرار یادگیری ماشینی در مقیاس بزرگ ندارد. درحال حاضر صنعت هوش مصنوعی درحال گسترش است و AMD قصد دارد با ساخت تراشههای هوش مصنوعی، موقعیت بهتری در این بازار بهدست آورد. لیزا سو، مدیرعامل این شرکت میگوید: «از فرصتهای موجود در حوزهی هوش مصنوعی بسیار هیجانزده هستیم و این فناوری اولویت شماره یک ما است. ما در مراحل اولیهی دوران محاسبات هوش مصنوعی به سر میبریم و نرخ پذیرش و رشد این فناوری نسبتبه هر تکنولوژی دیگری در سالهای اخیر بیشتر است.»
سو میگوید AMD موقعیت بسیار خوبی دراختیار دارد تا بتواند تراشههای نیمهسفارشی هوش مصنوعی را برای برخی از بزرگترین مشتریانش بسازد. او در ادامه اظهارداشت: «من فکر میکنم AMD مجموعهی حق امتیازهای بسیار کاملی در زمینهی پردازندهها، پردازندههای گرافیکی و سیستم-روی-چیپها دارد و ما تیم تراشهسازی بسیار توانایی داریم. علاوهبراین فرصتهای موجود در این حوزه بسیار گستردهتر از کنسولهای بازی است.»
AMD همچنین اطمینان دارد تراشهی Instinct MI300 که در مراکز داده مورد استفاده قرار میگیرد، برای بارهای کاری مرتبط با هوش مصنوعی سازگار خواهد شد. سو میگوید: «MI300 درواقع برای بارهای کاری ابررایانهها طراحی شده است و موقعیت بسیار خوبی برای تأمین نیروی پردازشی موردنیاز سرویسهای مرتبط با هوش مصنوعی دارد. با توجه به علاقهی شدید مردم به هوش مصنوعی مولد، میتوان گفت خط تولید MI300 طی چند ماه گذشته بهطور قابلتوجهی گسترش یافته است و از این بابت بسیار هیجانزده هستیم.»
مایکروسافت تصمیم دارد به همکاری نزدیک با انویدیا ادامه دهد زیرا در تلاش است تا تعداد بیشتری پردازنده از این شرکت خریداری کند. رونق هوش مصنوعی باعث کمبود فزایندهی پردازندههای گرافیکی تخصصی شده است که بیشتر آنها را انویدیا تولید میکند. مایکروسافت و AMD تنها شرکتهایی نیستند که سعی دارند تراشههای هوش مصنوعی داخلی تولید کنند. گوگل نیز تراشهی TPU (واحد پردازش تنسور) را برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی مورد استفاده قرار داده است و آمازون مشابهاً از تراشههای هوش مصنوعی Trainium برای آموزش مدلهای کامپیوتری و یادگیری ماشینی بهره میبرد.
بمنظور اطلاع از دیگر خبرها به صفحه اخبار فناوری مراجعه کنید.