به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله عصر اطلاعات ،
Utilization: نموداری که مجموع بهرهبرداری لحظهای از پردازنده را نشان میدهد.
Processes: تعداد تمام پردازشهای در حال انجام سیستم را نشان میدهد. طبق تصویر، سیستم در حال انجام ۱۷۹ پردازش است.
Up Time: مدتزمانی را نشان میدهد که کامپیوتر از آخرین ریاستارت راهاندازی شده است. طبق تصویر، سیستم ۲۸ دقیقه و ۲۸ ثانیه است که راهاندازی شده است.
Speed: سرعتی را نمایش میدهد که کامپیوتر درحالحاضر با آن کار میکند.
Threads: ترد کوچکترین واحد پردازشی است که در هر سیستمعامل میتواند انجام شود؛ بنابراین، در این قسمت تعداد تردهای در حال اجرا روی کامپیوتر شخصی در لحظه نشان داده میشوند.
Handles: هندل اساساً نشانگری است که به منبعی اشاره میکند که برنامه میتواند بعداً به آن دسترسی پیدا کند. طبق تصویر ۶۸٬۲۵۰ هندل مختلف وجود دارد.
سرعت پایه (Base Speed): همانطورکه از نامش پیدا است، سرعت پایهی پردازنده را نشان میدهد. درواقع، این ستون مشخصات فنی پردازنده را بهطورخلاصه نمایش میدهد.
Cores: هر هستهی واحد پردازشی در تراشه پردازندهی مرکزی (CPU) است. زمانی پردازندههای مرکزی فقط یک هسته داشتند؛ اما امروزه تعداد هستههای CPU در برخی مدلهای به ۳۲ هسته یا بیشتر میرسد.
Logical Processors: اگر پردازنده سیستم قابلیت هایپرتردینگ داشته باشد، هر هستهی پردازنده به دو یا چند هستهی مجازی تقسیم میشود. درواقع، میزان آن محصولی از هستههای فیزیکی و تعداد تردها است.
Virtualization: قابلیت مجازیسازی به شما امکان میدهد تا یک واحد پردازشی را به چندین واحد پردازشی مجازی مجزا تقسیم کنید تا بهکمک آن مشغول راهاندازی ماشین مجازی شوید. در این سربرگ، از منو سمت چپ میتوانید روی Memory بزنید و مشخصات و وضعیت حافظه رم را بررسی کنید یا روی Disk بزنید و اطلاعات و وضعیت دقیقتر حافظه یا حافظههای ذخیرهسازی نصبشده روی سیستم خود را مشاهده کنید. همچنین، امکان بررسی کارت شبکه و کارت گرافیک وجود دارد و با بررسی جزئیات آنها میتوانید متوجه شوید که نصب درایورها بهدرستی انجام شده است یا خیر.
سربرگ App History
برگهی تاریخچه برنامهها گزارشی از وضعیت بهرهبرداری از منابع بهوسیلهی برنامههای سیستمی حساب کاربری فعلی ارائه میکند. در بالای صفحه، تاریخ روز گزارش نشان داده میشود و در زیر آن، گزینهای برای حذف گزارش قرار دارد که گزارش موجود را با آن میتوانید حذف کنید.
سربرگ Startup
در برگهی Startup، فهرستی از برنامههایی تهیه شده است که بهطورخودکار با روشنشدن سیستم و بارگذاری ویندوز اجرا میشوند. علاوهبراین، میتوانید اطلاعتی از منتشرکننده برنامه بهدست آورید. در ستون وضعیت (Status) این امکان وجود دارد که اگر راهاندازی خودکار برنامهای ضروری نیست، با کلیکراست روی آن و انتخاب گزینهی Disable آن را غیرفعال کنید تا با روشنشدن سیستم اجرا نشود. همچنین، اگر برنامهای در حالت Disable باشد و بخواهید با راهاندازی سیستم اجرا شود، در منو میتوانید روی Enable کلیکراست کنید و وضعیت آن را تغییر دهید.
سربرگ Users
در این برگه، حسابهای کاربری فعال روی ویندوز را میتوان مدیریت و بررسی کرد. برای مثال، با کلیک روی نام هر حساب کاربری گزارش لحظهای از پردازشهای در حال اجرا روی آنها میتوانید دریافت کنید و در نوار بالا میزان مصرف منابع حافظه رم، پردازنده، حافظه و شبکه را بهتفکیک بررسی کنید. علاوهبراین، اگر سطح دسترسی حساب کاربری شما admin باشد، حسابهای کاربری ناخواسته را با کلیکراست روی آنها میتوانید Disconnect کنید.
سربرگ Details
این برگه نمای کلی از تمام فرایندهایی ارائه میکند که در کامپیوتر انجام میشود. عملاً این برگه تفاوت زیادی با برگهی پردازش اول ندارد؛ اما در اینجا پردازشها بدون دستهبندی خاصی نشان داده میشوند. در این بخش نیز، میتوانید پردازش برنامهها را متوقف کنید.
سربرگ Services
بهطورکلی، Windows Services برنامههای سیستمی هستند که در پسزمینه اجرا میشوند و اجرای روان کامپیوتر را تضمین میکنند. در این سربرگ، میتوانید سرویسهای مختلف را مدیریت کنید. برای مثال، گاهی اوقات برخی سرویسها دچار مشکل میشوند و همین امر موجب اختلال در کارایی ویندوز خواهد شد؛ بنابراین با رجوع به این برگه، میتوانید سرویس مدنظر را اجرا یا متوقف یا حتی راهاندازی مجدد کنید.
برای دسترسی به گزینههای گفتهشده، روی سرویس مدنظر کلیکراست و از منو بازشده طبق نیاز یکی را انتخاب کنید. فراموش نکنید که اگر دانشی در این زمینه ندارید، بهتر است خیلی سربهسر سرویسها نگذارید.
جمعبندی
تسک منیجر ویندوز ابزاری کاربردی در شناسایی و حل مشکلات سیستمی است که در مواقع خطیر میتواند راهگشا باشد. در اغلب مواقع وقتی ویندوز متوقف شود و اصطلاحاً هنگ کند، با دسترسی به تسک منیجر خواهید توانست برنامهای که ایجاد مشکل کرده است، بهطورکلی از کار بیندازید تا اختلال و هنگی ویندوز برطرف شود.
باردیگر یادآور شویم که نکتهی مهم در استفاده از ابزار تسک منیجر این است که مراقب پردازشهای سیستمی باشید و هرآنچه بهنظرتان غیرضروری آمد، متوقف نکنید. تسک منیجر میتواند هر پردازشی را از کار بیندازد؛ بنابراین، در استفاده از آن باید دانش و شناخت کافی را داشته باشید.
حالا نوبت شما کاربران عصر اطلاعات است که بگویید آیا تاکنون از ابزار تسک منیجر استفاده کردهاید یا خیر؟
بمنظور اطلاع از دیگر خبرها به صفحه اخبار فناوری مراجعه کنید.