به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله عصر اطلاعات ،
این رام علاوهبر نسخهی استاندارد خود نسخهی Plus Edition نیز دارد که امکانات پیشرفتهتری را جدا از رابط کاربری پیکسل به گوشی اضافه میکند که نمونهی آنها در رامهایی چون LineageOS نیز بهصورت استاندارد دردسترس هستند؛ امکاناتی از جمله تغییر پروفایل رنگی صفحه، شخصیسازی بیشتر تنظیمات صدا، نوار وضعیت و نوار ناوبری، ژستهای حرکتی و تغییر و تعریف عملکردهای بیشتر برای دکمههای فیزیکی در تعداد فشردن آنها.
شاید بتوان بعد از LineageOS، پیکسل اکسپرینس را محبوبترین رامسفارشی بهحساب آورد، چراکه گوشیهای بسیاری از سوی تیم توسعهی این کاستوم رام پشتیبانی میشوند و افزونبر آن، سورس کد برای تولید بیلدهای غیررسمی نیز دردسترس عموم قرار دارد. در ادامهی این مقاله شما را با اصطلاحات و بخشهایی که لازم است بهصورت کلی پیشاز نصب هر رام سفارشی بدانید، آشنا خواهیم کرد و سپس مراحل نصب کاستوم رام پیکسل اکسپرینس را توضیح خواهیم داد.
چطور پیکسل اکسپرینس را نصب کنیم؟
بهطور کلی برای نصب هر رام سفارشی، باید تغییراتی در لایههای پنهان نرمافزار گوشی خود ایجاد کنید، چراکه تولیدکنندگان گوشیهای اندرویدی مستقیما به کاربر اجازهی نصب فرمورهایی بهجز آنهایی که توسط تیم نرمافزاری شرکت منتشر میشوند را نمیدهد. درواقع این منع برای جلوگیری از خارج کردن گوشی از شرایط کارکرد طبیعی خود توسط افراد کار ناآزموده است و کاملا راه را برای ایجاد تغییرات در سطوح بالاتر نمیبندد اما با توجه به آسیبپذیربودن دستگاه در صورت بروز اشتباه، لازم است کاربران نسبت به مداخلاتی که در این فرایند انجام میدهند، کاملا آگاه باشند.
همچنین دستگاه بهغیر از حالتی که سیستمعامل کاملا بوت شده و کاربر تنها با رابط گرافیکی آن سروکار دارد، محیطهای دیگری نیز وجود دارند که برای راهاندازی اجزای سختافزاری، آپدیت سیستمعامل و بررسی صحت و امنیت دستگاه درنظر گرفته شدهاند و وجود آنها برای کارکرد درست گوشی هوشمند الزامی است که در حالت عادی، بهدور از چشم کاربر، وظایف خود را انجام میدهند، اما وقتی کاربر قصد دخالت یا تغییر در سیستمعامل را داشته باشد با این محیطها روبرو میشود، اکنون میخواهیم بدانیم که هر کدام از این محیطها چه وظایفی را برعهده دارند و هرمرحله از نصب رام سفارشی در چه محیطی انجام میشود.
آشنایی با اصطلاحات و بخشهای مهم پیش از نصب Pixel Experience
بوتلودر (Bootloader) یک برنامهی کامپیوتری است که وظیفه راهاندازی قطعات سختافزاری مختلف در هنگام روشن شدن دستگاه و مدیریت آنها از طریق کرنل را برعهده دارد، وقتی دستگاه روشن میشود، بوتلودر دادههای لازم برای راهاندازی سیستمعامل و ارتباط با اجزای مختلف را در رم بارگذاری میکند. بوتلودر در گوشیهای اندرویدی، وظیفه کنترل پارتیشنهای مختلف را نیز برعهده دارد تا مطمئن شود کدهای حساس در یک محیط کاملا امن و ایزوله اجرا میشوند.
بنابراین هنگامی که کاربر قصد تغییرات سیستمی در دستگاه مانند نصب فرمور غیررسمی را داشته باشد، باید از سد بوتلودر عبور کند چون هرگونه تغییری توسط بوتلودر خنثی میشود، تا زمانی که قفل آن باز شود. بنابراین اولین گام در نصب رام سفارشی، بازکردن قفل بوتلودر است، با بازشدن قفل بوتلودر، بهنوعی راه برای دسترسی به لایههای حساس سیستم باز میشود. بوتلودر توسط برند سازنده گوشی برنامهدهی میشود، بنابراین تصمیم اینکه بوتلودر مدل یا مدلهایی از محصولات یک سازنده قابل بازگشایی باشد یا نباشد برعهده خود سازنده است.
محیط فست بوت / دانلودینگ در گوشیهای سامسونگ
بمنظور اطلاع از دیگر خبرها به صفحه اخبار فناوری مراجعه کنید.