به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله عصر اطلاعات ،
مرکز باروری نیوکاسل بریتانیا پیشگام مطالعه روی درمان اهدای میتوکندری بوده است که به درمان جایگزینی میتوکندری (MRT) نیز معروف است. هدف از مطالعه روی درمان اهدای میتوکندری، کمک به زنان دارای میتوکندری جهشیافته بوده است تا بدون خطر انتقال اختلالات ژنتیکی به فرزندشان، بچهدار شوند. افراد کل میتوکندریهای خود را از مادر بهارث میبرند؛ بنابراین، جهشهای مضر در میتوکندریها میتوانند بر تمام فرزندان مادر تأثیر بگذارند.
برای زنانی که میتوکندریهای جهشیافته دارند، بارداری اغلب مانند قمار است. برخی از فرزندان ممکن است سالم بهدنیا بیایند؛ زیرا فقط نسبت کمی از میتوکندریهای جهشیافته را بهارث میبرند؛ اما برخی دیگر ممکن است نسبت بیشتری از میتوکندریهای جهشیافته را بهارث ببرند و به بیماریهای شدید و پیشرونده و اغلب کشنده مبتلا شوند. از هر ۶ هزار نوزاد، تقریباً یک نفر به اختلالات میتوکندریایی مبتلا است.
بیش از بیست هزار ژن انسان در هسته سلولهای بدن قرار دارد؛ اما در اطراف هسته، هزاران میتوکندری پراکندهاند که ژنهای خودشان را دارند.
وقتی میتوکندری عملکرد طبیعی داشته باشد، انرژی حیاتی موردنیاز سلولهایی که اعضای بدن ما را تشکیل میدهند، فراهم میکنند. جهشهایی که به میتوکندری آسیب میزنند، بافتهایی مانند مغز، قلب، عضلات و کبد را بیشتر تحتتأثیر قرار میدهند که بهشدت به انرژی نیاز دارند.
پزشکان کلینیک نیوکاسل جزئیات تولدهای حاصل از برنامه MDT خود را منتشر نکردهاند؛ اما گفته میشود در بریتانیا چند کودک بهکمک این رویه متولد شدهاند.
بمنظور اطلاع از دیگر خبرها به صفحه اخبار فناوری مراجعه کنید.