به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله عصر اطلاعات ،
توسعه ژن ATF3 میتواند مسئول حداقل بخشی از این تغییر باشد. ژنهای دیگری که بینی انسان را شکل میدهند نیز وجود دارند و مطالعات اولیه نشان میدهد برخی از آنها ممکن است از نئاندرتالها یا دنیسووانها به ارث رسیده باشد.
با توجه به ماندگاری ژن ATF3 در طول نسلها در آمریکای لاتین، دانشمندان فکر میکنند این ژن ممکن است در برخی محیطها از نظر بقا مفید بوده باشد. بهعنوان مثال، مطالعات گذشته نشان میدهند شکل بینی انسان میتواند به گونهای تغییر کند تا بهتر با شرایط آبوهوایی محیط خود سازگار شود و دما و رطوبتی را که تنفس میکنیم، تنظیم میکند. چینگ لی، ژنتیکدان دانشگاه فودان چین میگوید: «ژن جدیدی که شناسایی کردیم، ممکن است از نئاندرتالها به ارث رسیده باشد تا به انسانها کمک کند با آبوهوای سردتر سازگار شوند، زیرا اجداد ما از آفریقا بیرون آمدند.»
البته، درحالحاضر، این موضوع فقط در حد حدس و گمان است. برخی از ژنها بدون اینکه ازنظر بقا مزیتی داشته باشند، میتوانند در طول نسلها باقی بمانند. مطالعه حاضر بین مناطق ژنومی و ویژگیهای چهره ارتباطاتی را پیشنهاد میکند، اما رابطه علت و معمولی را مشخص نمیکند.
بااینحال، مطالعات ژنومی اخیر نشان میدهند که در اروپا و آسیا، نئاندرتالها و انسانهای ماقبل تاریخ مرتباً با هم تلاقی پیدا میکردند.
بمنظور اطلاع از دیگر خبرها به صفحه اخبار فناوری مراجعه کنید.