مشاور وزیر ارتباطات: ما برای وصل‌کردن آمده‌ایم

به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله عصر اطلاعات ،

مشاور وزیر ارتباطات و مجری پروژه فیبر نوری اعتقاد دارد فارغ از هرگونه تصمیم‌گیری درباره فضای مجازی توسط مراجع ذی‌صلاح، توسعه فیبر نوری در کشور لازم است. «صادق عباسی شاهکوه» با تأکید بر اینکه «برای وصل‌کردن آمده‌ایم»، معتقد است نباید زمان را برای توسعه فیبر نوری از دست داد و درباره محتوا و عرضه آن، نهادهای دیگر تصمیم‌گیر هستند.

صبح امروز، آیین «امضای تفاهم‌نامه و آغاز عملیات اجرایی اتصال پرسرعت مدارس کشور از طریق فناوری فیبر نوری» با حضور وزیر ارتباطات، وزیر آموزش و پرورش، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و مدیران سایر نهادها برگزار شد.

«صادق عباسی شاهکوه» مشاور وزیر ارتباطات و مجری پروژه فیبر نوری در حاشیه این مراسم در پاسخ به سؤال دیجیاتو مبنی بر اینکه با توجه به فیلترینگ و اختلال‌ها، آیا توسعه فیبر نوری با استقبال روبه‌رو خواهد شد، گفت:

«ما برای وصل‌کردن آمده‌ایم. بحث محتوا و عرضه آن با نهادهای دیگر است. به‌طور مثال، توسعه  ۵G بدون فیبر نوری غیرممکن است و با پوشش ۳۰۰ متری به سایت‌ها نزدیک شده‌ایم و کاملاً برای ۵G آماده‌ایم.»

او تأکید دارد نباید زمان را برای توسعه فیبر نوری در کشور از دست داد؛ ازهمین‌رو اعتقاد دارد فارغ از هرگونه تصمیم‌گیری درباره فضای مجازی توسط مراجع ذی‌صلاح، توسعه فیبر نوری در کشور لازم است.

ارائه یارانه غیرمستقیم به مردم در توسعه فیبر نوری

وزیر ارتباطات بهمن‌ماه سال ۱۴۰۰ اعلام کرد که قرار است بخش خصوصی در قالب قراردادهای بلند‌مدت همکاری کرده تا خانوارها در اقساط ۳۶ ماهه هزینه فیبرکشی به داخل ساختمان و مودم را پرداخت کنند.

در همین راستا، عباسی شاهکوه در پاسخ به این سؤال که آیا در بحث توسعه فیبر نوری، یارانه‌ای هم برای مشترکین در نظر گرفته شده است یا خیر، گفت:

«برنامه‌ریزی‌ها بر این است تا تمامی یارانه‌های توسعه فیبر نوری به اپراتورها داده شود. ما یارانه را دو بخش کرده‌ایم؛ یک بخش آن برای پوشش تا ۳۰۰ متری منازل بوده و یک بخش دیگر دیگر نیز برای اتصال است. زمانی که دولت به اپراتور برای اتصال یارانه می‌دهد، معنی آن این است که اپراتور می‌تواند با قیمتی کمتر به کاربر خدمات ارائه کند و به‌نوعی یارانه غیرمستقیم برای کاربران سرویس فیبر نوری در نظر گرفته شده است. درواقع اپراتور برای اتصال باید مشترک را راضی کند و تا مشترک سرویس نگیرد، اتصال معنی ندارد و یارانه‌ای نیز اختصاص داده نمی‌شود. این‌گونه باید مردم را برای اتصال راضی کند و عملاً یارانه آن را به مردم می‌دهیم و  کمک می‌کند تا قیمتش از طرف کاربر قابل‌قبول‌تر باشد. درحال‌حاضر برخی اپراتورها مودم رایگان یا امانی در اختیار کاربران خود قرار می‌دهند که از همان یارانه دو میلیون تومانی برای اتصال است.»

با توجه به اینکه یکی از چالش‌های اصلی اپراتورها برای توسعه فیبر نوری، عدم همکاری مناسب شهرداری‌ها بوده است، عباسی شاهکوه اعلام کرد همکاری شهرداری‌ها بهتر از قبل شده است: «اپراتورها برای حفاری در شهر و توسعه فیبر باید با شهرداری هماهنگ کنند؛ هنوز مسائلی وجود دارد که باید حل شوند. اما شرایط بهتر از قبل شده است.»

منبع: دیجیاتو

بمنظور اطلاع از دیگر خبرها به صفحه اخبار فناوری مراجعه کنید.

درباره ی امیر

مطلب پیشنهادی

با این نرم‌افزارهای بنچمارک، سلامت و بازده کامپیوتر ویندوزی خود را بسنجید

به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله عصر اطلاعات ، اگر کامپیوتر خود را …