به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله عصر اطلاعات ،
ماه گذشته مشخص شد ۶۰ بدافزار اندرویدی بیش از ۱۰۰ میلیون بار دانلود شدهاند. توسعهدهندگان این اپلیکیشنها بهطور دائمی از حفرههای مختلف در فرایند بررسی برنامههای گوگلپلی برای ساخت بدافزار بهره میبرند و با سرقت اعتبار ورود به سیستم یا فریب کاربران، آنها را به خرید اشتراکهای گرانقیمت ترغیب میکنند و از این طریق سالانه ۴۰۰ میلیون دلار درآمد دارند.
محققان ترند مایکرو درمورد روند روبهرشد دستگاههای اندرویدی که برنامههای مخرب از پیش نصبشده دارند، هشدار داده است. درحالیکه میتوان برنامههای دانلودشده از پلیاستور را بهراحتی حذف کرد، مقابله با بدافزارهای از پیش نصبشده کمی دشوار است.
ماهیت متنباز بودن اندروید به تولیدکنندگان این امکان را میدهد که طیف وسیعی از مدلهای گوشیها را ایجاد کنند و مصرفکنندگان را با گزینههای مقرونبهصرفهتر هدف قرار دهند اما این روند همچنین راههایی را برای هکرها باز میکند تا قبل از اینکه دستگاهها از کارخانه خارج شوند، کدهای مخربی در آنها قرار دهند. این خطر درمورد سایر دستگاههای اندرویدی ازجمله ساعتهای هوشمند، تبلتها، ستاپباکسها و تلویزیونهای هوشمند صدق میکند.
یاروچکین، محقق ارشد ترند مایکرو میگوید اینکه بدافزارهای از پیش نصبشده که در سالهای اخیر بسیار رایجتر شدهاند تا حدی ناشی از رقابت توسعهدهندگان سیستمافزار موبایل هستند.
برخی از کدهای مخرب موجود در نسخههای غیررسمی اندروید به مجرمان سایبری اجازه میدهند تا دستگاههای کاربران را کنترل کرده و از آنها برای سرقت اعتبار ورود یا سایر اطلاعات حساس بهره ببرند. برخی از این کدها امکان دانلود بدافزارهای جدید را روی دستگاه کاربر فراهم میکنند.
محققان تخمین میزنند میلیونها دستگاه آلوده در سرتاسر جهان درحال استفاده هستند که بخش بزرگی از آن در اروپای شرقی و آسیای جنوب شرقی عرضه شدهاند. جالب اینکه مجرمان سایبری ادعا میکنند ۸٫۹ میلیون دستگاه اندروید بهطور پیشفرض با افزونههای مخرب به فروش رسیدهاند.
ترند مایکرو تأیید کرد که بدافزارهای از پیش نصبشده حداقل در گوشیهای اندرویدی ۱۰ برند مختلف وجود دارند که اکثر آنها چینی هستند. علاوهبراین محصولات ۴۰ شرکت دیگر نیز مشکوک ارزیابی شده است.
بمنظور اطلاع از دیگر خبرها به صفحه اخبار فناوری مراجعه کنید.