به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله عصر اطلاعات ،
رگولاتوری اتحادیهی اروپا در بیانیهای مطبوعاتی اعلام کرد که مایکروسافت از لحاظ قانونی اجازه دارد اکتیویژن بلیزارد را تصاحب کند. صدور این مجوز درحالی انجام میشود که قرارداد خبرساز مایکروسافت و اکتیویژن چند هفته قبل توسط رگولاتوری بریتانیا مسدود شده بود.
کمیسیون اروپا، بازوی اجرایی اتحادیهی اروپا، میگوید تعهدات مایکروسافت در قبال بازار گیمینگ ابری باعث رفع نگرانیها دربارهی احتمال انحصارگرایی این شرکت میشود. بدین ترتیب از نگاه اروپا، مانعی برای بسته شدن قرارداد وجود ندارد.
اتحادیهی اروپا پس از تحقیقات گسترده دریافته است که مایکروسافت «هیچ انگیزهای برای امتناع از توزیع بازیهای اکتیویژن برای سونی» ندارد و «حتی اگر مایکروسافت تصمیم بگیرد که بازیهای اکتیویژن را از دسترس پلی استیشن خارح کند، این اقدام به شیوهای قابلتوجه به رقابت در بازار کنسولها آسیب نمیزند.»
رگولاتوری اتحادیهی اروپا همچون رگولاتوری بریتانیا میگوید که تصاحب اکتیویژن به دست مایکروسافت ممکن است به رقابت در حوزهی توزیع بازیهای کامپیوتر و کنسول ازطریق سرویسهای گیمینگ ابری آسیب بزند.
در بخشی از بیانیه میخوانیم کاربران اروپایی میتوانند «تمامی بازیهای اکتیویژن بلیزارد را که خریدهاند یا با سرویس اشتراکی تهیه کردهاند، در تمامی سرویسهای گیمینگ ابری استریم و روی تمامی دستگاهها با تمامی سیستمهای عامل اجرا کنند.»
مارگارت وستاگر، از اعضای ارشد کمیسیون اروپا، میگوید تأیید قرارداد مایکروسافت و اکتیویژن باعث میشود بازیهای محبوب بهلطف سرویسهای ابری در دسترس کاربران و دستگاههای بیشتری قرار بگیرند.
کمتر از یک ماه قبل، بریتانیا مخالفت رسمیاش را با قرارداد مایکروسافت و اکتیویژن اعلام کرده بود. سازمان رقابت و بازارهای بریتانیا (CMA) در آن زمان گفت دلیل اصلی مسدود شدن قرارداد، نگرانی دربارهی بازار گیمینگ ابری است.
به عقیدهی بریتانیا، قرارداد مایکروسافت و اکتیویژن باعث کاهش نوآوری و قدرت انتخاب گیمرها میشود. مایکروسافت درخواست تجدیدنظر ثبت کرده است. فرآیند رسیدگی به این درخواست ماهها طول خواهد کشید.
مایکروسافت در ماههای اخیر تلاش کرده نگرانیهایی را که نهادهای رگولاتوری دارند، برطرف کند. یکی از مهمترین اقدامات مایکروسافت، امضای قرارداد با شرکتهای رقیب بود؛ قراردادهایی که خیال اتحادیهی اروپا را راحت کردند، اما برای بریتانیا کافی نبودند.
بریتانیا نگران است که کنترل مایکروسافت بر مجموعهبازیهای محبوبی نظیر Call of Duty و Overwatch و World of Warcraft این شرکت را بیش از حد قدرتمند کند و رقابت را در صنعت بازی کاهش دهد.
تأیید قرارداد توسط اتحادیهی اروپا خبر خوبی برای مایکروسافت است و این شرکت را به درخواست تجدیدنظر در بریتانیا نیز امیدوار میکند.
کشورهایی نظیر عربستان سعودی، برزیل، شیلی، صربستان، ژاپن و آفریقای جنوبی قرارداد را تأیید کردهاند. چین، کرهی جنوبی، نیوزیلند و استرالیا در حال بررسی قرارداد هستند.
ایالات متحده نیز فعلا رأی نهایی را صادر نکرده است. کمیسیون فدرال تجارت آمریکا سال گذشته رسما از مایکروسافت شکایت کرد تا جلوی قرارداد را بگیرد. آن پرونده همچنان در حال رسیدگی است.
بمنظور اطلاع از دیگر خبرها به صفحه اخبار فناوری مراجعه کنید.