حراج واقعی! برای دریافت کتاب الکترونیکی رایگان با 25 دستور العمل برتر ما.

گزارش زومیت از مسابقات برنامه‌نویسی FCPC با حمایت کافه‌بازار در دانشگاه فردوسی مشهد

به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله تک تایمز ،

هفتمین دوره مسابقات برنامه‌نویسی دانشگاه فردوسی مشهد (FCPC) برگزار شد. با گزارش ویدیویی و متنی از این رویداد، با تک تایمز همراه باشید.

مسابقات بین‌المللی برنامه‌نویسی ICPC برای دانشجویان، همه‌ساله از سوی انجمن جهانی ACM و با پشتیبانی شرکت‌های بزرگی چون IBM، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین و معتبرترین مسابقات برنامه‌نویسی در سطح جهان برگزار می‌شود.

تیم‌های شرکت‌کننده در این مسابقات، دانشجویان دانشگاه‌های سرتاسر جهان هستند که در قالب تیم‌های سه‌نفره به رقابت می‌پردازند. این تیم‌ها برای ورود به مرحله نهایی باید در مسابقات منطقه‌ای ACM شرکت کرده و جواز حضور در مسابقات جهانی را کسب نمایند.

گزارش ویدیویی رویداد FCPC

تماشا در آپارات | تماشا در یوتیوب | تماشا در IGTV

تیم‌های ایرانی برای کسب سهمیه حضور در مسابقات جهانی، هرساله در مسابقات بین‌المللی ACM منطقه‌ی غرب آسیا شرکت کرده و باتوجه به سهمیه منطقه در آن سال، تیم‌های برتر به مسابقات جهانی راه می‌یابند. به همین خاطر در بعضی از دانشگاه‌های کشور رقابت محلی برای آماده‌سازی شرکت‌کنندگان برای مراحل بالاتر برگزار می‌شود. دانشگاه فردوسی مشهد امسال هفتمین دوره مسابقه برنامه‌نویسی FCPC را برگزار کرد. FCPC مخفف FUM Collegiate Programming Contest است که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

مسابقات برنامه‌نویسی FCPC با حمایت کافه‌بازار در دانشگاه فردوسی مشهد

کافه بازار به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تکنولوژی در ایران که دارای امکانات بسیار مناسب آموزشی بوده بر این باور است که باید به‌عنوان یکی از وظیفه‌های اصلی، توسعه‌ی هرچه بیشتر آموزش را در دستور کار قرار دهد.

به‌گفته‌ی وحید معصومی، معاون مهندسی کافه بازار:

وظیفه اصلی شرکت‌های بزرگ این است که فاصله‌ی تکنولوژی میان صنعت و آموزش را از بین ببرند. بنابراین کافه بازار علاقه دارد تا هرجایی که فعالیت حرفه‌ای دارد، نگاهی ویژه به بخش آموزش هم داشته باشد.

به‌گفته‌ی او:

برگزاری رقابت علمی FCPC در دانشگاه مشهد با قصد بردن چالش‌های علمی و کسب‌وکاری به بدنه دانشگاهی انجام‌ شده و انتظار داریم با این کار بستر بزرگ‌تری از توان علمی برای حل مسائل به وجود بیاوریم و سبب رشد اهالی صنعت شویم.

مسابقه برنامه‌نویسی FCPC طی دو روز انجام شد. در روز ۲۱ آذرماه (روز اول) بعد از پذیرش، دو ارائه علمی انجام شد. طی ارائه‌های انجام‌شده سعی بر آن شد که بسیاری از مشکلات رایج در کسب‌وکارها به زبان ساده ریاضی مطرح شود و سپس با ارائه‌ی راه‌کار نرم‌افزاری، دید مناسبی را به توسعه‌دهندگان برای انجام امور مختلف ارائه دهد.

مسابقات برنامه‌نویسی FCPC با حمایت کافه‌بازار در دانشگاه فردوسی مشهد

به زبان دیگر می‌توان گفت از دیگر اهداف چنین رویدادی می‌توان به آشنایی دانشجویان به حل مسائل سخت و پیچیده اشاره کرد که بیش از گذشته می‌تواند به اجرای علم در مباحث صنعتی را تسهیل کند. برای اینکه دانشجویان و دانش‌آموزان با جو مسابقات و نحوه‌ی سیستم مسابقه بیشتر از آشنا شوند، مسابقه‌ای تستی جهت سنجش عوامل مختلف در نظر گرفته‌ شده بود. مسابقه‌ی تستی باعث می‌شود که شرکت‌کنندگان برای مسابقه نهایی راحت‌تر باشند.

طبق تجربه، چنین رویداد‌هایی نیازمند تنوع و انرژی بسیار زیاد است به همین جهت در روز ابتدایی مسابقات، ساعاتی برای ارتباط صمیمی‌تر با عوامل در نظر گرفته‌ شده بود. حضور مسئولان از کافه بازار و ارتباط مستقیم با تمام برنامه‌نویسان، جو صمیمی و امیدبخشی را فراهم کرده بود.

یکی از اهداف اصلی مسابقه‌های برنامه‌نویسی در دانشگاه، به زبان سعید ابریشمی، دبیر برگزارکننده رویداد، آشنایی بیشتر دانش‌آموزان و شرکت‌کنندگان در سنین پایین به مبحث برنامه‌نویسی است. به‌گفته‌ی دکتر واحدیان، مدیر گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه فردوسی،‌ FCPC سال جاری، هفتمین دوره از مسابقات برنامه‌نویسی در مشهد است. موضوع برنامه‌نویسی به کامپیوتر و اهمیت توجه به این موضوع در کنار نحوه‌ی اجرای بسیار خوب که به‌عنوان یک فعالیت اجتماعی علمی شناخته می‌شود، از مهم‌ترین دلایل برای اجرای مداوم رویداد در سال‌های گذشته و سال‌های آتی است.

مسابقه در روز دوم رأس ساعت ۹ شروع شد. مجموع سؤالات ۱۳ سؤال است که به‌اصطلاح تمامی سؤالات به‌صورت الگوریتمی مطرح‌ شده است. هر سؤال باید پس از درک فرمول ریاضی و ارائه‌ی الگوریتم، به‌صورت برنامه کامپیوتری نوشته و اجرا شود؛ به‌طوری‌که پارامتر ورودی متناسب با خروجی مدنظر در سؤال باشد.

مسابقات برنامه‌نویسی FCPC با حمایت کافه‌بازار در دانشگاه فردوسی مشهد

داوری چنین مسابقه‌ای به‌صورت آنلاین انجام خواهد شد و هر تیمی که بتواند در مدت‌زمان تعیین‌شده سؤال بیشتری را حل کند، برنده‌ی نهایی شناخته خواهد شد. مجموع جوایز رقابت‌های FCPC مبلغ ۲۷ میلیون تومان است که به تیم‌های دانشجویی و دانش‌آموزی برتر اهدا می‌شود.  بعد از مسابقه‌ی نهایی در روز دوم، شاهد رده‌بندی کلی از تیم‌های برتر بودیم. در بخش برترین‌های رقابت FCPC تیم «Susan Top» و«PSG» از مدرسه علامه حلی تهران به ترتیب رتبه چهارم و سوم این مسابقه را کسب کردند.

مسابقات برنامه‌نویسی FCPC با حمایت کافه‌بازار در دانشگاه فردوسی مشهد

تیم «Mike Hunt» و «NimRoo» از دانشگاه شریف تهران هم موفق شدند تا به ترتیب در جایگاه اول و دوم مسابقه قرار بگیرند. در بخش تیم‌های برتر دانش‌آموزشی، تیم «SUUDAGJFOAERJWWOFI» از دانشگاه فردوسی، رتبه سوم، تیم «Dir nemiresim» از دانشگاه امیرکبیر رتبه دوم و تیم «PSG» با کسب رتبه اول، پایان مسابقه برنامه‌نویسی دانشگاه فردوسی مشهد را رقم زدند.

دیگر تصاویر از رویداد

کافه بازار که درگذشته از رویدادهای علمی مختلفی ازجمله رقابت‌های بین‌المللی ویسموت و چالش جهانی ببراس حمایت کرده، با برگزاری رویداد FCPC در دانشگاه فردوسی مشهد، حوزه‌ی حمایت خود از فعالیت‌های علمی را وسعت داده و گامی دیگر در ارتباط صنعت فناوری دیجیتال با دانشگاه‌ها برداشته است.

بمنظور اطلاع از دیگر خبرها به صفحه اخبار فناوری مراجعه کنید.
منبع