نگاهی به نیمه پنهان ماه

به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله تک تایمز ،

فضاپیمای Chang’e 4 در تاریخ ۲ ژانویه سال ۲۰۱۹ بر روی کف دهانهٔ فون کارمان (Von Kármán) فرود آمد تا نخستین کاوشگری باشد که تا به‌حال در قسمت مرموز و تاریک ماه فرود آمده است.

به گزارش تک تایمز از Space، چند ساعت پس از نشستن این فضاپیما، یک سطح‌نورد به نام Yutu 2 از آن خارج شد. این دو دستگاه که انرژی خود را از خورشید می‌گیرند، اکنون بیش از یک سال است که سرگرم کنجکاوی و سرک کشیدن در اطراف خود هستند و برای این کار، انواع ابزار و ادوات علمی را نیز در اختیار دارند و از اینرو، نمایی بی‌سابقه از نیمهٔ پنهان ماه در اختیار ما قرار داده‌اند.

به‌لطف این کاوشگر، اکنون می‌توانیم نمایی از زیر سطح ماه نیز ببینیم و به گزارش تک تایمز به نقل از Space، دانشمندان با بررسی داده‌های این کاوشگر، به ساختار خاک خاکستری‌رنگی که زیر چرخ‌های این سطح‌نورد قرار دارد، پی برده‌اند.

 

نیمه پنهان ماه




آنها توانستند زیر کاوشگر Yutu 2، سه لایهٔ مجزا تشحیص دهند. لایهٔ بالایی که نزدیک به ۱۲ متر ضخامت دارد و متشکل است از رگولیت (خاک قمری) نسبتاً یکنواخت، همراه با چند سنگ بزرگ. لایهٔ وسط که نزدیک به ۲۴ متر ضخامت دارد، دارای موادی درشت‌دانه و تعداد بیشتری سنگ است. لایهٔ سوم نیز با ضخامت دست‌کم ۴۰ متر (و رادار از این بیشتر نمی‌تواند در اعماق فرو رود) دارای نوارهایی متناوب از مواد ریز و درشت‌دانه و همینطور سنگ است.

به گزارش تک تایمز، این داده‌ها نشان می‌دهند ساختار زیرسطحی در محل فرود، اساساً از مواد دانه‌ای کم‌چگال و بسیار متخلخل تشکیل شده که سنگهایی با اندازه‌های مختلف نیز در خود دارد.

بنا بر اظهارات پژوهشگران، مشاهدات تازه منتشرشدهٔ یوتو ۲ نشان می‌دهد که رادارهای قابل نفوذ در سطح ماه می‌توانند ابزاری ارزشمند برای سایر سطح‌نوردانی باشند که از این به بعد رهسپار ماه می‌شوند. آنها می‌گویند استفادهٔ گسترده از این ابزار می‌تواند درک ما از تاریخچهٔ ماه و فعالیت آتشفشانی آن را بهبود بخشد و می‌تواند نور جدیدی بر درک تکامل زمین‌شناختی در نیمهٔ پنهان ماه بتابد.

 

نیمه پنهان ماه




گفتنی است سطح‌نشین Chang’e 4 در ابتدا برای عملیات ۱۲ ماهه و یوتو ۲ نیز فقط برای عملیات سه‌ماه طراحی شده بود. بنابراین هر دو کاوشگر از میزان عمر مفید خود گذر کرده و هر دو همچنان قوی پیش می‌روند.

بمنظور اطلاع از دیگر خبرها به صفحه اخبار تکنولوژی و فناوری مراجعه کنید.
منبع