زوم‌کست: تحلیل پرتاب تاریخی کپسول کرو دراگون اسپیس‌ایکس

به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله تک تایمز ،

پس از سال‌ها انتظار، اسپیس‌ایکس سرانجام با پرتاب فضانوردان ناسا، وارد عرصه‌ی پروازهای فضایی انسانی شد و عصری تازه را در صنعت فضایی جهان آغاز کرد. پس از تقریبا دو دهه تلاش، اسپیس‌ایکس شرکت هوافضای ایلان ماسک باموفقیت دو انسان را به مدار زمین فرستاد و عصر تازه‌ای از پروازهای فضایی انسانی را در ایالات متحده و جهان آغاز کرد. این پرواز، نخستین پرتاب فضانوردان از خاک آمریکا را پس از تقریبا یک‌دهه رقم زد و اسپیس‌ایکس اکنون به نخستین شرکتی تبدیل شده است که با وسیله‌ی نقلیه‌ای خصوصی، انسان به به فضا حمل می‌کند.

دو فضانورد کارکشته‌ی ناسا به‌نام‌های باب بنکن و داگ هرلی، سوار بر فضاپیمای خودکار جدید اسپیس‌ایکس به‌نام کرو دراگون (Crew Dragon) به فضا حمل شدند؛ کپسولی که به‌منظور ارسال انسان‌ها به ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) و بازگرداندن آن‌ها به زمین طراحی شده است. هردو مسافر که درون کپسول آب‌نباتی شکل و براق اسپیس‌ایکس حضور دارند، شنبه شب در ساعت ۲۳:۵۲، برفراز راکت فالکون ۹ اسپیس‌ایکس از مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا پرتاب شدند. راکت تقریبا ۱۲ دقیقه پس از پرتاب، کپسول کرو دراگون را در مدار رها کرد و اکنون دو فضانورد پیش از تلاش برای اتصال به ایستگاه فضایی در یکشنبه بعدازظهر، تقریبا یک روز پیش‌رو را در مدار سپری خواهند کرد.

پرتاب کپسول، لحظه‌ای حیاتی برای اسپیس‌ایکس بود؛ شرکتی که به‌دست ایلان ماسک و با هدف صریح ارسال انسان به فضا و ساخت سکونتگاه روی مریخ طراحی شده است. این پرواز همچنین به‌عنوان بخشی از برنامه‌ی خدمه‌ی تجاری ناسا، واپسین آزمایش بزرگ برای اسپیس‌ایکس بود. ناسا ازطریق این پروژه با دو شرکت اسپیس‌ایکس و بوئینگ وارد همکاری شده است تا فضاپیمایی جدید با توانایی حمل منظم فضانوردان این سازمان به فضا و بازگرداندن آن‌ها به زمین ساخته شود. پس از ۶ سال کار سخت و انجام آزمایش‌های گوناگون روی کرو دراگون، اسپیس‌ایکس در مسابقه‌ی ارسال نخستین انسان‌ها پیشی گرفت. مأموریت امروز، آخرین آزمایش بزرگ اسپیس‌ایکس برای این برنامه محسوب می‌شود و هدف از آن، اثبات آمادگی کرو دراگون برای آغاز حمل منظم فضانوردان ناسا به ایستگاه فضایی در سال پیش‌رو است.

در ادامه از شما دعوت می‌کنیم تا همراه تک تایمز باشید:

تماشا در آپارات | تماشا در یوتیوب | تماشا در IGTV

بمنظور اطلاع از دیگر خبرها به صفحه اخبار فناوری مراجعه کنید.
منبع