حراج واقعی! برای دریافت کتاب الکترونیکی رایگان با 25 دستور العمل برتر ما.

تلویزیون های ال جی با کارت های گرافیک RTX 3000 مشکل دارند

به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله تک تایمز ،

فرمت HDMI 2.1 فرمتی نسبتا نوظهور به‌حساب می‌آید و تأثیر به‌سزایی روی افزایش کیفیت خروجی محتوای بصری می‌‌گذارد؛ همین موضوع باعث شده است HDMI 2.1 در نسل بعد کنسول‌های بازی و حتی رایانه‌های شخصی مورداستفاده قرار گیرد. از همان زمانی‌که HDMI 2.1 روی کار آمد، شماری از تحلیلگران نگران بودند که این فرمت ناسازگاری‌های عمده‌ای ایجاد کند. آن‌طور که گزارش‌های اخیر نشان می‌دهند یکی از اصلی‌ترین قطعات سخت‌افزاری برای نسل بعد گیمینگ یعنی کارت‌های گرافیک سری GeForce RTX 3000 انویدیا که به‌تازگی معرفی شده‌اند، برخی مشکلات با تلویزیون‌های OLED سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ ال‌جی دارند.

دارندگان تلویزیو‌ن‌های OLED سری LG 9 و LG X با انتشار پست‌هایی در شبکه‌های اجتماعی گفته‌اند تلویزیون‌شان نمی‌تواند به‌شکلی مناسب، بالاترین کیفیت خروجی را از کارت‌های گرافیک سری RTX 3000 دریافت کند؛ این درحالی است که حداقل روی کاغذ، تلویزیون‌های موردبحث ال‌جی باید توانایی چنین کاری را داشته باشند.

ال‌جی به‌هنگام بازاریابی برای محصولاتش بارها به قابلیت‌های تلویزیون‌های OLED جدید خود در زمینه‌ی گیمینگ اشاره کرد. در سال ۲۰۱۹ بود که تلویزیون‌های OLED سری ۹ ال‌جی به پشتیبانی از درگاه‌های HDMI دارای سرعت ۴۸ گیگابایت‌برثانیه مجهز شدند. سپس در تلویزیون‌های OLED سری X سال ۲۰۲۰ شاهد اضافه شدن پشتیبانی از درگاه HDMI با سرعت ۴۰ گیگابایت‌برثانیه بودیم. 

در گزارش‌های متعددی که از سوی کاربران به‌دست رسیده، دو مشکل عمده به‌چشم می‌خورد. نخست، کاربران تلویزیون‌های OLED سری ۹ و سری X می‌گویند به‌هنگام تلاش برای اعمال نرخ نوسازی متغیر G-Sync انویدیا در نرخ ۱۲۰ فریم‌برثانیه، به‌طور کامل تصویر را از دست می‌دهند و صفحه سیاه می‌شود. این مشکل صرف‌نظر از وضوح یا عمق بیتی که کاربر در تنظیمات انتخاب کرده، ایجاد می‌شود.

ظاهرا دومین مشکل به تلویزیون‌های ۲۰۲۰ سری X مربوط است. بر اساس گزارش‌ها، این تلویزیون‌ها خروجی سینگال را در حالت RGB/۱۲۰Hz/۴:۴:۴ به ۴:۲:۲ زیرنمونه‌برداری تک‌رنگ (Chroma Subsampling) کاهش می‌دهند. این مشکل که در تلویزیون‌های سری X رخ می‌دهد وابسته به فعال یا غیرفعال بودن G-Sync نیست. همچنین مشکل یادشده صرف‌نظر از وضوح انتخابی توسط کاربر، ایجاد می‌شود. آن‌طور که کاربران می‌گویند، مشکل دوم به‌شکلی درخورتوجه باعث تخریب کیفیت تصویر می‌شود. 

کارشناس رسانه‌ی فوربز می‌نویسد مدارک کافی وجود دارد که نشان می‌دهند مشکل سیاه شدن صفحه‌نمایش به‌هنگام فعال‌سازی G-Sync در نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز ممکن است به تلویزیون‌های OLED مجهز به درگاه HDMI 2.1 ال‌جی محدود نباشد و محصولات دیگری را هم در بر بگیرد. اگر این گفته حقیقت داشته باشد، قطعا مشکلی که متوجه کارت‌های گرافیک سری RTX 3000 انویدیا است، گسترده‌تر از حد تصور خواهد بود. حتی امکان دارد مشکل اصلی به کابل‌های جدید HDMI مربوط باشد، به‌خصوص با درنظرگرفتن این حقیقت که در‌حال‌حاضر هیچ کابلی وجود ندارد که تأییدیه‌ی رسمی بنیاد HDMI.org را برای فرمت HDMI 2.1 دریافت کرده باشد. 

مشکل Downsampling تلویزیون سری ایکس ال جی / LG X

نتایجی که در پی مشکل Downsampling در تلویزیون‌های سری X ال‌جی ایجاد می‌شود (اگر در خواندن متن تنظیمات بالا مشکل دارید: ردیف بالا ۶۰ هرتز و ردیف پایین ۱۲۰ را نشان می‌دهد)

ازطرفی همان‌طور که اشاره کردیم، دومین مشکل صرفا محدود به تلویزیون‌های سری X است و تلویزیون‌ها و مانیتورهای دیگر را شامل نمی‌شود. این مشکل در نگاه اول ایده‌ای در ذهن ما ایجاد کرد؛ احتمال دارد مشکل مربوط به تلویزیون‌های سری X به‌دلیل استفاده‌ی آن‌ها از درگاه HDMI 2.1 با سرعت پایین‌تر نسبت‌به تلویزیون‌های سری ۹ باشد. محدودیت ۴۰ گیگابایت‌برثانیه‌ای، ازلحاظ تئوری باید صرفا ویدئوهای ۱۲۰ بیت را متأثر کند؛ بااین‌حال بررسی‌ها نشان می‌دهد که مشکل Downsampling در سیگنال‌های منبع ۱۰ و هشت بیت هم ایجاد می‌شود.

در ادامه بخوانید:

مشکلاتی که در مقاله به آن‌ها اشاره کردیم در نگاه اول جدی به‌نظر می‌رسند و باعث آزرده‌خاطر شدن کاربران می‌شوند. فناوری‌های جدید ضمن ارائه‌ی قابلیت‌های مثبت بسیار، ممکن است در بسیاری از مواقع با مشکلاتی مواجه شوند. در نظر داشته باشید با وجود مشکلاتِ پیش‌آمده، بسیاری از تلویزیون‌هایی که در بازار موجود هستند ازلحاظ قابلیت‌های گیمینگ مربوط به HDMI 2.1 نمی‌توانند حتی عملکردی نزدیک‌به تلویزیون‌های سری ۹ و سری X ال‌جی ارائه دهند. ال‌جی تلاش کرد در زمینه‌ی ارائه‌ی HDMI 2.1 جزو اولین‌ها باشد و همین عجله ظاهرا باعث شده مشکلاتی در زمینه‌ی سازگاری تلویزیون‌ها با فرمت موردبحث ایجاد شود؛ امیدواریم این مشکلات به‌زودی رفع شوند.

البته مشکلات یادشده، توجیه‌پذیر نیستند. امروزه سرهم کردن سیستمی گیمینگ با تجهیزات بصری مناسب، به پول بسیار زیادی نیاز دارد و کسی که چنین هزینه‌ی سنگینی متقبل می‌شود، به‌هیچ‌وجه دوست ندارد مشکلاتی در پیش‌رویش قرار گیرند که نشود حل‌شان کرد. انتظار داشتیم انویدیا با شرکت‌هایی مثل ال‌جی برای ارائه‌ی بهترین سازگاری بین کارت‌های سری RTX 3000 و تلویزیون‌های هوشمند به‌شکلی نزدیک همکاری کند تا از مشکلات این‌چنینی جلوگیری شود.

بمنظور اطلاع از دیگر خبرها به صفحه اخبار فناوری مراجعه کنید.
منبع خبر