طرز تهیه سبزی پلو با ماهی ؛ شام خوشمزه شب عید

به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله تک تایمز ،

با طرز تهیه سبزی پلو با ماهی، یکی از غذاهای سنتی ایرانی که معمولا به‌عنوان شام شب عید سرو می‌شود، آشنا شوید و آن را در خانه با بهترین شکل ممکن، درست کنید.

برنج در سفره ایرانیان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و به همین علت، انواع پلوها مانند لوبیا پلو، زرشک پلو، رشته پلو، مرصع پلو و سبزی پلو در آشپزی ایرانی به‌وفور دیده می‌شوند. سبزی پلو، یکی از خوشمزه‌ترین پلوهای ایرانی است که معمولا با ماهی، مرغ یا گوشت سرخ کرده خورده می‌شود؛ اما سبزی پلو با ماهی، یک غذای مناسبتی و مهم است که خوردن آن در شب عید نوروز به‌همراه کوکو سبزی، یک سنت مهم ایرانی به شمار می‌آید.

سبزی پلو با برنج، سبزی (تره، شوید، جعفری، گشنیز، شنبلیله و سیر تازه)، زعفران، نمک و روغن درست می‌شود و غذایی بسیار پر خاصیت و مقوی است. البته برخی افراد در همان شب عید هم ترجیح می‌دهند این پلو را با مرغ یا ماهیچه سرو کنند؛ اما گزینه رایج برای سرو کردن در کنار سبزی پلو از دیرباز تاکنون، ماهی بوده است. ماهی سفید، قزل آلا، سالمون، ماهی شکم پر و تیلاپیلا از جمله ماهی‌هایی هستند که می‌توان با سبزی پلو سرو کرد؛ اما آیا شما طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید را بلد هستید؟ با کجارو همراه باشید تا در این مقاله طرز تهیه سبزی پلو با ماهی قزل آلا مجلسی و ماهی شکم پر را در اختیار شما قرار دهید تا در کنار هم، یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی را طبخ کنیم و با فوت و فن‌های کوزه‌گری و رازهای خوشمزه شدن سبزی پلو با ماهی آشنا شویم. 

هرآنچه باید درباره سبزی پلو با ماهی بدانید:

سبزی پلو با ماهی قزل آلا و طرز تهیه آن

مواد لازم برای دو نفر

مواد لازم برای سبزی پلو

  • ۲ پیمانه برنج
  • یک کیلوگرم ماهی قزل آلا
  • نیم کیلوگرم سبزی معطر (تره، جعفری، گشنیز، شوید و برگ سیر)
  • ۱۰۰ گرم کره یا روغن مایع
  • آب لیمو به مقدار لازم
  • یک عدد پیاز پوست کنده و خلالی خرد شده
  • یک حبه سیر پوست کنده و خرد شده
  • پودر سیر، نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده غلیظ
  • لیمو ترش تازه برای تزئین
  • کوکو سبزی برای سرو

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی دونفره

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی دونفره

مرحله اول:

آماده‌سازی سبزی: سبزی را پس از پاک کردن، خوب بشویید و آن‌ها را در آبکش قرار دهید تا آبشان کامل برود. سپس آن‌ها را با استفاده از یک چاقوی تیز یا خردکن خرد کنید.

مرحله دوم:

آماده‌سازی برنج: برنج را از حداقل ۳ ساعت قبل، با آب ولرم و ۲ قاشق چای‌خوری نمک خیس کنید.

مرحله سوم:

یک قابلمه پر از آب را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید. آب برنج را خالی کنید و آن را به‌همراه کمی نمک در قابلمه آب جوش بریزید. وقتی برنج هنوز کمی زنده است، آن را آبکش کنید. قابلمه را بشویید و خشک کنید. سپس یک قاشق غذاخوری کره، ۲ قاشق غذاخوری آب و یک قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده را در آن بریزید و اجازه دهید تا روی حرارت داغ شود. برای ته دیگ از نان لواش استفاده کنید. نان لواش را در کف قابلمه بچینید تا تمام کف قابلمه را پر کند.

مرحله چهارم:

یک لایه دو تا سه سانتی‌متری از برنج را روی ته دیگ نان بریزید و روی آن را با یک لایه سبزی پر کنید تا روی برنج، کاملا پوشانده شود. برنج و سبزی را با چنگال کمی هم بزنید. لایه‌های برنج و سبزی را به همین ترتیب در قابلمه بریزید تا برنج و سبزی تمام شوند. سیر خرد شده را لابه‌لای برنج قرار دهید. کمی آب روغن درست کنید و به‌همراه یک قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده روی برنج بریزید یا از کره آب کرده استفاده کنید. درب قابلمه را دم‌کنی بگذارید و شعله گاز را زیاد کنید تا برنج به بخار بیفتد. سپس شعله گاز را کم کنید تا برنج کاملا دم بکشد.

مرحله پنجم:

آماده‌سازی ماهی: فیله‌های ماهی را خوب بشویید. سپس پیازهای خلالی خردشده، آب لیمو، زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و پودر سیر را در یک کاسه بریزید و ماهی‌ها را برای ۳ تا ۵ دقیقه در این مواد قرار دهید. ماهی‌ها را در این مواد چند بار زیر و رو کنید تا خوب مزه‌دار شوند.

مرحله ششم:

ماهیتابه را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا کاملا داغ شود. سپس در آن روغن بریزید و اجازه دهید تا روغن هم داغ شود. فیله‌های ماهی را در روغن قرار دهید و پس از سرخ شدن یک روی آن، ماهی‌ها را برگردانید تا طرف دیگر آن‌ها نیز سرخ شود. 

مرحله هفتم:

پس از سرخ شدن، ماهی‌ها را چند لحظه با یک کفگیر سوراخ‌دار، بالای ماهیتابه نگه دارید تا روغن اضافه آن گرفته شود. 

مرحله هشتم:

پس از دم کشیدن برنج، شعله گاز را خاموش کنید. سپس کف قابلمه را در آب سرد قرار دهید تا ته دیگ آن، کاملا از قابلمه جدا شود.

مرحله نهم:

سبزی پلو را در دیس بکشید و ماهی‌ها را به‌همراه کوکو سبزی و چند قاج لیمو ترش تازه در کنار آن قرار دهید. نوش جان!

کجارو در اینستاگرام (mykojaro@)، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید. در ضمن در صورت تمایل، تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران کجارو در زیر همین مقاله به اشتراک بگذارید.

بمنظور اطلاع از دیگر خبرها به صفحه اخبار فناوری مراجعه کنید.
منبع خبر

نوشته های مشابه

بستن