به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله عصر اطلاعات ،
لونا یکی از مهمترین برنامههای فضايی شوروی در دهههای گذشته بود که به مدت ۱۸ سال ادامه داشت و در طی آن تعداد ۲۴ كاوشگر برای تحقيق درباره ماه به فضا پرتاب شد.
البته بسیاری از ماموريتهای لونا با شکست مواجه شدند، اما ركوردهای مهمی را به ثبت رساندند که از آن جمله میتوان به قرار گرفتن اولين فضاپيما در مدار خورشيد، فرود اولين ربات بر روی سطح ماه، اولين عكس از سمت تاريك ماه، قرار گرفتن اولين فضاپيما در مدار ماه و موارد دیگر اشاره کرد.
بعد از انجام ۲۰ ماموریت پرچالش، سرانجام لونا ۲۱ اوایل ژانويه ۱۹۷۳ به فضا پرتاب شد، ماموريت این فضاپیما آن بود که ماهنورد لونوخود۲ را بر سطح ماه بنشاند و البته در این کار نیز موفق شد. این ماهنورد دارای ۸ چرخ بود و حدوداً ۸۶۰ كيلوگرم وزن داشت و تا ماه می همان سال توانست روی ماه راه برود و وظایف خودش را انجام دهد. اما این ربات ماهنورد متاسفانه در اثر یک حادثه به داخل يك گودی افتاد و ديگر نتوانست از آن خارج شود. به این ترتیب ماموريت این ماهنورد در همان جا به اتمام رسید.
شوروری تا سال ۱۹۷۶ پروژه لونا را ادامه داد و آخرین ماموریت آن لونا ۲۴ بود که توانست مقداری از خاک کره ماه را به زمین بیاورد.
بمنظور اطلاع از دیگر خبرها به صفحه اخبار فناوری مراجعه کنید.