به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله عصر اطلاعات ،
بررسی بیماریهای مزمن حاکی از این است که افزایش میزان سدیم خون به بالاتر از ۱۴۲ میلیمول در لیتر، خطر ابتلا به بیماریهایی مانند نارسایی قلبی، دیابت و زوال عقل را تا ۶۴ درصد افزایش میدهد. براساس این بررسیها، افرادی که سدیم خون آنها در بالاترین حد ممکن و بین ۱۴۴٫۵ تا ۱۴۶ میلیمول قرار دارد، ۲۱ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ زودرس قرار دارند؛ این نتیجه در مقایسه با افرادی بهدست آمده است که سدیم خون آنها در پایینترین محدودهی ممکن قرار دارد.
نکتهی بسیار مهمی که در این زمینه باید موردتوجه قرار گیرد این است که همبستگی، لزوما به معنای علیت نیست. محققان نیز با درنظرگرفتن این موضوع و رعایت جانب احتیاط، توجه دارند که این یافتهها نمیتوانند مستقیما این موضوع را ثابت کنند که کاهش مزمن هیدراتاسیون، کوتاهشدن طول عمر را بهدنبال دارد.
در نهایت میتوان گفت که سطوح پایین هیدراتاسیون روزانه نمیتواند به معنای داشتن یک سبک زندگی سالم باشد؛ علاوه بر این، کسانی که بهخوبی هیدراته میشوند بهتر غذا میخورند و بیشتر نیز ورزش میکنند.
به گفتهی محققان، برخی از شواهد آزمایشگاهی نشان میدهند که سطوح پایین هیدراتاسیون میتواند باعث بروز نشانههای پیری در سلولهای انسانی و حیوانی شود. بر اساس این مطالعات، افزایش سدیم خون میتواند ضمن ایجاد انواع واکنشهای التهابی، آسیب به DNA را نیز بهدنبال داشته باشد و به فرایند پیری سرعت بخشد.
تحقیقات پژوهشگران در نهایت این فرضیه را تایید میکند که پایینبودن هیدراتاسیون روزانه از حد مطلوب آن، افزایش ریسک ابتلا به بیماریهای مرتبط با افزایش سن را بهدنبال دارد.
ناتالیا دمیتروا، یکی از نویسندگان مطالعهی جدید عقیده دارد که مصرف مایعات بیشتر برای افرادی که سدیم خون آنها بالاتر از ۱۴۲ میلیمول در لیتر است، مفید خواهد بود. برخی از برآوردها نشان میدهند که ۵۰ درصد از افراد، میزان مایعات روزانهی توصیهشده را دریافت نمیکنند.
به باور دمیتروا، چنانچه تحقیقات جدید بتواند ارتباط بین هیدراتاسیون و سلامت عمومی را تایید کند، با یک مداخلهی ساده میتوان سلامت جهانی را به میزان قابلتوجهی تحتتاثیر قرار داد. وی میافزاید:
این مطالعه، در ژورنال eBioMedicine منتشر شده است.
بمنظور اطلاع از دیگر خبرها به صفحه اخبار فناوری مراجعه کنید.