به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله عصر اطلاعات ،
سال گذشته، شرکت چینی ناشناسی به دولت بنگلادش پیشنهاد ساخت شهری هوشمند در خلیج بنگال را داد که در آن از زیرساختهای تقویتشده با هوش مصنوعی استفاده خواهد شد. فرایند ساخت این کلانشهر پیشرفته هنوز آغاز نشده است؛ اما اگر چنین اتفاقی رخ دهد، شاید در روند توسعهی آن از سیستمهای تشخیص چهره استفاده شود. بدینترتیب، امکان شناسایی افراد گمشده یا ردیابی مجرمان میان جمعیت ازطریق دوربینهای عمومی فراهم خواهد. گفتنی است این سیستم از مدتی قبل در بسیاری از شهرهای چین استفاده میشود.
مطالعهی محققان دانشگاه هاروارد و MIT که مؤسسهی بروکینگز آن را در هفتهی گذشته منتشر کرد، نشان میدهد ساخت کلانشهر هوشمند در بنگلادش ازجمله پروژههایی است که چین را به رهبر جهانی صادرات فناوری تشخیص چهره تبدیل میکند.
همچنین، مطالعهی محققان هاروارد و MIT نشان میدهد شرکتهای چینی در صادرات فناوری تشخیص چهره پیشتاز بازار هستند و ۲۰۱ معاملهی صادراتی مربوط به تکنولوژی مذکور را به خود اختصاص دادهاند. آمریکا با دراختیارداشتن ۱۲۸ معامله در رتبهی دوم این فهرست قرار دارد. چین درزمینهی هوش مصنوعی نیز به پیشتازی خود ادامه میدهد و ۲۵۰ معامله از مجموع ۱,۶۳۶ معاملهی صادراتی مرتبط با هوش مصنوعی به ۱۳۶ کشور را ازآنِ خود کرده داده است. دومین صادرکنندهی بزرگ محصولات و فناوریهای مرتبط با هوش مصنوعی ایالات متحده است که ۲۱۵ معامله را در این بازار دراختیار دارد.
گزارش یادشده استدلال میکند صادرات فناوری تشخیص چهرهی چینی میتواند به دولتهای دیگر کمک کند تا نظارت بیشتری روی مردم کنند و این موضوع بهخصوص به حقوق بشر شهروندان آسیب میرساند. مارتین براجا، اقتصاددان MIT و عضو تیم تحقیقاتی این مطالعه، اظهار کرد:
فناوری تشخیص چهره کاربردهای عملی متعددی دارد که ازجملهی آنها میتوان به بازکردن قفل گوشیهای هوشمند و احراز هویت در برنامهها و یافتن دوستان در پستهای رسانههای اجتماعی اشاره کرد. محققان MIT و هاروارد تمرکز مطالعهی خود را روی فناوریهای شهر هوشمند معطوف کردهاند؛ جایی که تشخیص چهره برای افزایش نظارت بر مردم استفاده میشود. در این تحقیق از اطلاعات پروژههای نظارت جهانی بنیاد کارنگی برای صلح بینالمللی و دادههای استخراجشده از شرکتهای هوش مصنوعی چینی استفاده شده است.
بمنظور اطلاع از دیگر خبرها به صفحه اخبار فناوری مراجعه کنید.