به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله عصر اطلاعات ،
رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران اعتقاد دارد شاخصهای ICT در کشور به مرحله قرمز رسیده است و اگر برای ارتقای آن فکری نشود، عقبافتادهتر خواهیم شد. ادیب با بیان اینکه بین توسعه یافتگی و رفاه کشورها با شاخصهای ICT رابطه مستقیمی وجود دارد، از دولت خواست به شاخصهای فناوری همچون شاخص آلودگی نگاه کند.
«داوود ادیب»، رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران در گفتگو با سیتنا بر لزوم حرکت در مسیر فناوریهای نوین تأکید کرد و گفت: «امروزه تحولات قابل توجهی در حوزه فناوریهای نوین در حال رخ دادن است و اگر همسو با آنها حرکت نکنیم، به کشوری عقب افتاده تبدیل میشویم. اگر پیش نیازهای تکنولوژیها را در زمان مناسب، فراهم نکنیم بدیهی است که کشوری منفعل شویم.»
او با بیان اینکه در حال حاضر بین توسعه یافتگی و رفاه کشورها با شاخص های ICT رابطه مستقیمی وجود دارد اظهار داشت کشورهایی که رفاه بالاتری دارند، کشورهایی هستند که بالاترین شاخص ها را در ICT دارند:
«ما، در تمام جلسات خود در وزارتخانههای صمت و ارتباطات همواره چند نکته را مد نظر داشتیم، اینکه نیازی به آمارسازی نیست، شاخصهای جهانی و جایگاه ایران در این شاخصها را باید مد نظر قرار داد. شاخصهای IDI،NRI و GI برای همین منظور هستند و هر کدام از اینها خط کشی برای ارزیابی در حوزه هایی هستند که ما میبایست در آنها بهبود یابیم. دولت باید به این شاخصها همچون شاخص آلودگی نگاه کند، ما در این شاخصها به مرحله قرمز رسیدهایم و باید دولت برای ارتقای آن فکر کند وگرنه عقب افتادهتر میشویم.»
رویکرد دنیا در مواجهه با فناوریهای نوین
رئیس اتحادیه صنعت مخابرات، درباره رویکرد کشورهای توسعه یافته در مواجهه با فناوریهای نوین، گفت: «اگر طی یکی دو دهه اخیر به تحولات و رخدادهایی که در حوزه صنعت، در کشورهای توسعه یافته اتفاق افتاده است نگاه کنید، مشاهده میکنید که رویکرد فعالیتها از صنایع ماشین محور و همچنین نفت و گاز، تغییر جهت داده و به سمت صنایع هایتک و فناورانه سوق یافته است.»
وی اعتقاد دارد اخیراً محوریت به سمت فناوریهای نوین و از جمله فناوریهای حوزه اطلاعات و ارتباطات سوق یافته است، موضوعی که در شاخصها و آمارهای جهانی دیده میشود:
«با تأمل در رتبه بندیهای مختلفی که در برخی از منابع آماری کشورهای توسعه یافته بر اساس شاخصهای مرتبط صورت میگیرد، مانند رتبه بندی فورچون ۵۰۰ (فهرستی از ۵۰۰ شرکت بینالمللی برتر در صنایع مختلف) مشاهده میکنید که در رتبههای یک تا ۱۰ شرکتهای مطرحی قرار گرفتهاند که پیش تر از این شرکتهای خودرو سازی و شرکتهای کارگر محور در آن جایگاه قرارگرفته بودند.»
ادیب در ادامه با اشاره به بحث اینترنت اشیاء اظهار داشت: «ابتدا گفتیم ببینیم باقی کشورها چه میکنند و سپس ما ادامه دهیم. الان می بینیم که اینترنت اشیا زیربنای متاورس شده است و کشورها وارد عصر متاورس شدهاند. کشورهای توسعه یافته این فناوریها را به عنوان یک پارادایم غالب در دنیا در حال استفاده هستند، از همان متاورس گرفته تا بحث داده کاوی (Data Mining) که تحول بزرگی را در حال شکل دهی هستند.»
وی با بیان اینکه تا زمان کوتاهی دیگر Chat GPT اتفاقاتی را در مدلهای تصمیم گیری رقم خواهد زد، گفت: «در این دهه حاضر تحولات بزرگی در سطح جهانی خواهیم داشت. اگر از این موارد عقب باشیم، از قطار پرسرعت تکنولوژی دور خواهیم شد و دسترسی ما به آن، مشکل و به عبارتی امری محال خواهد شد. فکر میکنم نقش تشکلها در این امر یعنی آگاه سازی و تلنگر به نهادهای بازدارنده، مهم است و آگاه سازی مطالبات مردم را بالا خواهد برد.»
به گفته ادیب این آگاه سازی از مدتها پیش شروع شده است: «همایش متاورس را در شرایط کرونایی برگزار کردیم که بیش از ۲۰۰ نفر از متخصصین، نخبهها و مدیـران سازمانها حضور فیزیکی داشته و چند صد نفرهم به صورت بر خط در جریان آن قرار گرفتند. این رویداد که استقبال زیادی از آن شد، مقدمه ای شد برای اینکه دولتمردان بدانند این اتفاق دیر یا زود در حال رخ دادن است، این موضوع نشانگر این است که نقـش تشکلها را باید پررنگ دید.»
اقدامات صورت گرفته برای رفع مشکلات شرکتهای مخابراتی
رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران درباره اقدامات مؤثر اتحادیه برای رفع موانع و مشکلات شرکتهای مخابراتی گفت:
«بخشنامه ۲۳ شهریور ۱۴۰۱ که مورد تصویب دولت قرار گرفت، شاید نتیجه زحمات و اقداماتی بود که اتحادیه از چند سال پیش در حوزه قراردادهای یک طرفه انجام داد. در آن زمان، به کرات مطرح کردیم که قراردادهای یکطرفه عادلانه نیست و باید اصلاح شود تا شاید یک مشکل از صدها مشکل تولیدکننده مرتفع شود. از قوه قضائیه درخواست کردیم، با معاونت اقتصادی دادستان کل کشور جلساتی داشتیم. با وزیر صمت وقت نیز جلسات متعددی داشتیم که نتیجه بخش بود. یکی از پیامدهای این پیگیریها همین بخشنامه بود و تصویب شد که سازمانهای دولتی که از تولیدکنندگان خریدی را انجام می دهند، در قراردادها ملزم هستند بحث جرایم مربوط به کارفرما را در صورت تاخیر بپذیرند و اگر انجام نشود ترک فعل محسوب شود که تکلیف ترک فعل نیز در قانون مشخص است.»
منبع: دیجیاتو
بمنظور اطلاع از دیگر خبرها به صفحه اخبار فناوری مراجعه کنید.