هرآنچه از نسل دهم سرفیس پرو انتظار داریم

به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله عصر اطلاعات ،

گوشه‌های تیز صفحه‌نمایش سرفیس پرو ۹ با گوشه‌های گرد پنجره‌های ویندوز ۱۱ هم‌خوانی ندارد و این موضوع شاید برای برخی افراد آزاردهنده باشد. اگر در نسل دهم شاهد گرد‌کردن گوشه‌های دستگاه باشیم، تجربه‌ی کاربری جذاب‌تر خواهد بود.

علاوه‌براین، نرخ نوسازی نمایشگر سرفیس‌ پرو ۹ برابر با ۱۲۰ هرتز است؛ البته می‌توان به‌صورت دستی آن را روی ۶۰ یا ۱۲۰ هرتز تنظیم یا تغییر خودکار بین این دو نرخ نوسازی را به خود دستگاه واگذار کرد. باوجوداین، اگر در نسل جدید شاهد معرفی نرخ نوسازی متغیر ۱۰ تا ۱۲۰ هرتزی باشیم،‌ عمر باتری بهبود خواهد یافت.

از‌آن‌جا‌که بخش بالایی دستگاه درون خود دوربین را جای داده است، شاید باریک‌تر‌کردن حاشیه‌ها در سرفیس پرو ۱۰ نیازی نباشد. ناگفته نماند اضافه‌شدن حسگر اثر‌انگشت روی Type Cover به جذابیت و کارایی آن می‌افزاید و تغییر خوبی به‌نظر می‌رسد. همچنین، اگر نسخه‌ای ضخیم‌تر از کیبورد ساخته شود تا بتواند تجربه‌ی تایپ جذاب‌تری ارائه دهد، کاربران گزینه‌های بیشتری برای انتخاب خواهند داشت.

نرم‌افزار

یکی از نکاتی که در مقاله‌ی بررسی سرفیس پرو ۹ اشاره کردیم، به نرم‌افزار این محصول و تجربه‌ی کاربر‌ی‌ آن مربوط می‌شود. بارها در بررسی سرفیس پرو‌های مختلف اشاره کرده‌‌ایم که سیستم‌عامل ویندوز نمی‌تواند انتخابی ایدئال برای کاربری لمسی باشد.

درواقع، با تمام بهبودهای حاصل‌شده در ویندوز ۱۱، باز‌هم از تعامل لمسی نرم و روانی که معمولاً از تبلت‌ها انتظار می‌رود یا در سیستم‌‌عامل‌های موبایل مانند اندروید و iOS و iPadOS وجود دارد، خبری نیست.

مشکل این است که به‌دلیل پیشینه‌ی ۴۰ ساله‌ی ویندوز، مایکروسافت اصرار دارد این سیستم‌عامل را با استاندارد‌ها و فناوری‌های قدیمی خود سازگار نگه دارد و آن را داخل دستگاهی ظریف با کاربری لمسی ارائه کند. همین موضوع باعث بروز باگ‌هایی در کاربری و عملکرد سیستم و درنهایت نارضایتی کاربر می‌شود.

حال انتظار داریم، علاوه‌بر خود دستگاه مایکروسافت به فکر تغییر و بهبود کلی ویندوز ۱۱ نیز باشد تا کاربران بتوانند تجربه‌ی بهتری هنگام کار با دستگاه داشته باشند. این شرکت باید بداند که تبلت‌های اندرویدی و آیپد‌ها تعامل لمسی بهتری ارائه می‌دهند.

یکی دیگر از نقایصی که انتظار داریم در نسل دهم سرفیس پرو رفع شود، بهینه‌سازی بیشتر ویندوز برای تراشه‌های آرم است. هنوز برنامه‌ها و قابلیت‌های متعددی برای پردازنده‌های آرم بهینه نشده‌اند و همین مسئله می‌تواند عملکرد دستگاه را کند کند. امیدواریم در سرفیس پرو نسل دهم شاهد بهینه‌شدن کامل ویندوز برای تراشه‌های آٰرم باشیم.

سخت‌افزار و مشخصات فنی

در‌حال‌حاضر، هنوز شایعه‌ی خاصی درباره‌ی سرفیس پرو نسل دهم منتشر نشده است؛ اما می‌توانیم حدس‌های درباره آن بزنیم. حال سراغ مشخصات فنی می‌رویم. تقریباً مطمئنیم که پردازنده‌ی جدیدی در مدل اینتل این محصول استفاده خواهد شد که به‌احتمال زیاد از نسل سیزدهم Raptor Lake خواهد بود. اگر مایکروسافت بخواهد مانند مدل‌های پیشین عمل کند، احتمالاً بین Core i5 و i7 حق انتخاب خواهید داشت.

بااین‌حال، این بار امیدواریم به‌جای U سراغ سری P برود؛ البته درهرصورت برای کارهای روزانه عالی خواهد بود. برای مدل مجهز به پردازنده‌ی آرم هنوز اطلاعات خاصی به بیرون درز پیدا نکرده است؛ اگرچه ممکن است شاهد به‌روزرسانی تراشه‌ی SQ3 باشیم که در پرو ۹ استفاده شده بود.

همچنین، احتمالاً مدل آرم از ۵G پشتیبانی خواهد کرد؛ اما امیدواریم که NPU (واحد پردازش عصبی) راه خود را به نسخه‌های اینتل باز کند. اگر چنین اتفاقی رخ دهد، برخی از ویژگی‌های مفید تماس ویدئویی معرفی‌شده در پرو ۹ به نسل جدید نیز اضافه خواهند شد.

بمنظور اطلاع از دیگر خبرها به صفحه اخبار فناوری مراجعه کنید.

درباره ی امیر

مطلب پیشنهادی

ایراد امنیتی در ویرایش تصاویر گوشی‌های پیکسل گوگل

به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله عصر اطلاعات ، براساس کشف متخصصان …