به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله عصر اطلاعات ، بهنقل از وبسایت کانورسیشن، اولین نشانههای انسانتباران ساکن اروپای شمالی که شامل ردپاهای ۹۰۰ هزارساله و ابزار سنگی است، در دهکدهی هیزبرو در شهرستان نورفک در شرق انگلستان کشف شد. در آن زمان، هیزبرو اقلیمی سرد زمستانی با جنگلهای …
توضیحات بیشتر »هفت فناوری تحولآفرین در سال ۲۰۲۳
به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله عصر اطلاعات ، در سال ۲۰۱۲ همه چیز تغییر کرد. گروهی از پژوهشگران به سرپرستی فوسا میاکه از دانشگاه ناگویا در ژاپن نشان دادند که افزایش ناگهانی آشکاری در سطح کربن ۱۴ در حلقههای یک درخت سدر ژاپنی دیده میشود که مربوط …
توضیحات بیشتر »انسانشناسان ثابت کردهاند زنان سختکوشتر از مردان هستند
به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله عصر اطلاعات ، در متداولترین شکل ازدواج در جهان، زنان زادگاه خود را ترک میکنند در حالی که مردان در محل تولد خود با خانوادهشان زندگی میکنند. به این نوع ازدواج «پدر بومی» (patrilocality) گفته میشود. در ازدواج از نوع نومکانی (Neolocality) …
توضیحات بیشتر »چگونه میتوان حیوانات منقرضشده را به زندگی بازگرداند؟
به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله عصر اطلاعات ، فقط گرگ تاسمانی نیست که میتواند به شیوه توصیفشده بازگردانده شود. تکههای حفظشده از دیانای ماموت پشمالو که در توندرای منجمد شمالگان پیدا شده است، به این معنا است که این پستانداران بزرگ نیز میتوانند بازگردند. بیشتر ماموتهای پشمالو …
توضیحات بیشتر »جنجالآفرینی دوباره ChatGPT: اینبار ذکر نام چتبات بهعنوان نویسنده همکار مقالههای علمی
به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله عصر اطلاعات ، چتبات ChatGPT در هفتههای اخیر سروصدای زیادی به پا کرده و حالا رسما وارد دنیای تحقیقات علمی نیز شده است. طبق گزارش نشریه نیچر، اکنون ابزار هوش مصنوعی ChatGPT دستکم چهار مقاله علمی (منتشر شده و در مرحله بازبینی) …
توضیحات بیشتر »دانشمندان با استفاده از کریسپر، ژن تمساح را وارد ژنوم گربه ماهی کردند
به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله عصر اطلاعات ، پژوهشگران که یافتههای آنها در سرور مقالات پیشچاپ bioRxiv منتشر شده است، میگویند ماهیهای تراریختهی آنها عقیم هستند و فقط در صورتی میتوانند تولیدمثل کنند که هورمونهای تولیدمثلی به آنها تزریق شود. این مقاله هنوز مورد بازنگری قرار نگرفته …
توضیحات بیشتر »چرا پیشرفت علم کند شده است؟
به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله عصر اطلاعات ، اگر تعداد مطلق مقالههای منتشرشده را معیار قرار دهیم، اکنون در عصر طلایی علم بهسر میبریم. تعداد دانشمندان بیش از هر زمان دیگر است؛ شمار نشریات هیچگاه به این اندازه نبوده و هرچند بسیاری از پروژههای علمی بزرگ با …
توضیحات بیشتر »چرا بدن نوزاد پستانداران عجیب و با والدینشان متفاوت است؟
به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله عصر اطلاعات ، برای خفاشهای بالغ بالها بسیار مهم هستند. خفاش، تنها پستاندار در جهان است که میتواند پرواز کند. پهنای بال خفاشها گاه به ۱۶۸ سانتیمتر میرسد. بالها به خفاشها کمک میکنند تا حشرات را بهدام بیندازند، از درختان بالا بروند، …
توضیحات بیشتر »مقاله نوشتهشده با هوش مصنوعی ChatGPT دانشمندان را فریب میدهد
به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله عصر اطلاعات ، بهنقل از نسخهی پیشانتشار مقالهای که اواخر ماه دسامبر در وبسایت بیوآرکایو منتشر شد، چتبات هوش مصنوعی ChatGPT میتواند چنان چکیدههای علمی جعلی و قانعکنندهای بنویسد که دانشمندان اغلب نمیتوانند آنها را شناسایی کنند. پژوهشگران دربارهی پیامدهای این اتفاق …
توضیحات بیشتر »عجایب هفتگانه قدیم و جدید ؛ از هرم بزرگ جیزه تا دیوار بزرگ چین
به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله عصر اطلاعات ، فانوس اسکندریه در جزیرهی کوچکی به نام فاروس در نزدیکی اسکندریه قرار داشت. سوستراتوس، معمار یونانی، این فانوس را درحدود ۲۷۰ قم در طول حکمرانی بطلمیوس دوم، جانشین اسکندر ساخت. این فانوس به کشتیهای رود نیل کمک میکرد که …
توضیحات بیشتر »