کیت تشخیص کرونا در ۱۵ دقیقه در دانشگاه صنعتی اصفهان ساخته شد

به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله تک تایمز ،

محققان پژوهشکده‌ی زیست‌فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان موفق شدند کیت تشخیص کرونا در ۱۵ دقیقه را با بهره‌گیری از روش سنجش آنتی‌بادی تولیدشده در بدن و با هزینه‌ای بسیار کمتر از روش‌های معمول بسازند. 

صبیحه سلیمانیان‌زاد، رئیس پژوهشکده‌ی زیست‌فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان، اعلام کرد که براساس مأموريت استانداری اصفهان به دانشگاه صنعتی اصفهان، کیت تشخیص سریع کرونا به‌منظور پیشگیری و مبارزه با بيماری کووید ۱۹ ساخته شد. به‌گفته‌ی صبیحه سلیمانیان‌زاد، در مدت شش ماه، پژوهش‌های مربوط به این کیت نواری پیشرفته و مقرون‌به‌صرفه‌ی کرونا انجام و در‌نهایت به تولید آن منجر شد. رئیس پژوهشکده‌ی زیست‌فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان افزود اين طرح با محوریت پژوهشکده‌ی زیست‌فناوری و شركت نانوزیست صنعت اهورا، از شركت‌های رويشی دانشگاه صنعتی اصفهان، به سرانجام رسید.

در همین زمینه، دكتر سیداميرحسين جلالی، معاون پژوهشی پژوهشکده‌ی زیست‌فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان نيز بیان کرد که قبل از ساخت کیت، آزمایش‌های الایزا و PCR موجود در زمان طولانی‌تری بين سه تا چهار ساعت به جواب می‌رسیدند؛ ولی درحال‌حاضر، با طراحی این کیت و به‌دلیل استفاده از نانوذرات طلا و رنگ قرمز ناشی از آن، امکان ارزیابی نتایج آزمایش و تأیید حضور آنتی‌بادی ضدویروس در سرم انسان با چشم غیرمسلح و در کمترین زمان ممکن فراهم شده است.

جلالی، مجری این طرح، تصریح کرد که باتوجه‌به آغاز موج گسترده‌ی جدید ابتلا به کرونا و نياز به تشخیص سریع بیماری به‌منظور انجام اقدامات پیشگیرانه و درمانی، این نوع کیت می‌تواند به‌عنوان ابزار کمکی در شناسایی موارد بیماری مفید باشد. وی همچنین بر این نکته تأکید کرد كه آزمایش‌های آنتی‌بادی معمولا جایگزین روش‌های شناسایی مستقیم به‌عنوان ابزار اصلی برای تشخیص عفونت فعال ناشی از ویروس نمی‌شوند.

در ادامه بخوانید:

به‌گفته‌ی دكتر سیداميرحسين جلالی، هدفِ اين پروژه سرعت‌بخشيدن در كسب نتايج درست و كاهش هزينه‌های انجام آزمایش کرونا در‌مقايسه‌با ديگر روش‌ها بود. جلالی خاطر‌نشان كرد که بیشتر مواد موردنياز ساخت اين كيت از داخل كشور تأمين شد. این خودکفایی در حالی‌ اتفاق افتاد كه ساخت كيت‌های موجود در بازار عمدتاً به خارج از کشور وابسته است و به‌دلیل قیمت ارز و مسائل تحريم، استفاده از این کیت‌ها هزینه‌های بسیار زیادی به افراد تحمیل می‌کرد.

جلالی درادامه اضافه کرد که از‌جمله اهداف مهم در انجام پروژه‌ی یادشده و دستیابی به این محصول، طراحی و توسعه‌ی آزمایش‌های تشخیص سریع کرونا درکنار آزمایش‌های مولکولی بوده است؛ چراکه این کیت‌ها علاوه‌بر داشتن حساسیت و دقت کافی، امکان بررسی کیفی حضور آنتی‌بادی اختصاصی ویروس (آنتی‌بادی IgM و IgG) را در بدن در کمترین زمان و با کمترین هزینه و بدون نیاز به تجهیزات پیشرفته‌ی آزمایشگاهی در مقیاس زیاد فراهم می‌کنند.

عضو هيئت‌مديره‌ی شركت دانش‌بنيان نانوزيست اهورا بر اين موضوع تأکید کرد كه دانش فنی ساخت اين نوع كيت در‌اختيار پژوهشكده‌ی زيست‌فناوری دانشگاه صنعتی است. افزون‌براین، وی تصریح کرد که این پژوهشکده در حال بررسی دستگاه‌ها و امكانات لازم برای توليد این محصول راهبردی است و به حمايت‌های مالی مراجع مرتبط علمی كشور برای توليد انبوه اين محصول دانش‌بنيان احتیاج دارد.

بمنظور اطلاع از دیگر خبرها به صفحه اخبار فناوری مراجعه کنید.
منبع خبر