AMD احتمالا در کامپیوتکس 2019 معماری Zen 2 به نمایش می‌گذارد

به گزارش سرویس تازه های دنیای فناوری مجله تک تایمز ،

فرصت طلایی سخنرانی در کامپوتکس ۲۰۱۹ به لیزا سو، مدیرعامل AMD، داده شد تا ضمن صحبت درباره‌ی نسل بعدی محاسبات با کارایی فراوان، شاید تاریخ عرضه‌ی Navi و Zen2 را نیز تعیین کند. 

AMD اعلام کرد لیزا سو، مدیرعامل این شرکت، سخنران اصلی کنفرانس کامپوتکس ۲۰۱۹ (Computex 2019) خواهد بود. انتظار می‌رود AMD نسل بعدی محصولات خود را در این رویداد معرفی و تاریخ عرضه‌ی آن‌ها را اعلام کند. گفتنی زمان عرضه‌ی این محصولات احتمالا تابستان امسال خواهد بود. شورای توسعه‌ی تجارت خارجی تایوان (TAITRA) برگزار‌کننده‌ی کامپیوتکس موضوع سخنرانی لیزا سو را «نسل بعدی محاسبات با کارایی فراوان» اعلام کرده است.

سو دراین‌باره‌ گفت:

اخبار کامپوتکس را هر سال به‌عنوان یکی از رویدادهای جهانی مهم در حوزه‌ی صنعت خود دنبال می‌کنم. مفتخرم که سخنرانی افتتاحیه‌ی این رویداد امسال برعهده‌‌ام گذاشته شده و من جزئیاتی تازه از نسل بعدی محصولات و پلتفرم‌های باکیفیت AMD را برایتان توضیح خواهم داد.

ما به‌اتفاق شرکایمان داستان چگونگی متحول‌سازی محاسبات و نوآوری‌های صنعتی دراثر استفاده از فناوری‌های پیشرو و اکوسیستم باز و نیز تأثیرات مثبت این فناوری‌ها روی چندین بازار مهم صنعتی را برایتان تعریف خواهیم کرد.

همه‌ی چشم‌ها به AMD دوخته شده است

AMD

اثبات برتری پردازنده‌های مخصوص سرور Rome Epyc بر Xeon، جایگاه AMD در بازار سرورها را تقویت می‌کند

عرضه‌ی نسل سوم پردازنده‌های رایزن (Ryzen) در آینده‌ی نزدیک، اتفاق بسیار موردانتظاری به‌حساب می‌‌آید. در دو سال گذشته، پردازنده‌های مبتنی بر Zen رایزن کل بازار کامپیوترهای شخصی، از پنتیوم‌ها گرفته تا Core i9-9900K را دچار تغییراتی عمده کرده است. تعداد هسته‌ها و تردها در پردازنده‌های رده‌بالای اینتل که ژانویه‌ی۲۰۱۷ از راه رسیدند، اکنون دوبرابر شده است. پیش‌ازاین، اینتل به‌مدت ۶ سال ترکیب محصولات خود را تغییر نداده بود.

AMD می‌تواند از تأخیر عرضه‌ی پردازنده‌های ۱۰ نانومتری اینتل و کمبود در پردازنده‌های فعلی آن نهایت استفاده را ببرد. تصور می‌شود این شرکت بتواند در فصل جاری، سهم درخورتوجهی از بازار لپ‌تاپ‌ها و کامپیوترهای رومیزی را از‌آنِ خود کند؛ چراکه اینتل در ادامه‌ی سال با مشکل کمبود پردازنده‌های ۱۴ نانومتری درگیر خواهد بود. چه AMD طراحی رقابتی برای عرضه به بازار داشته باشد چه نداشته باشد، این روند ادامه خواهد داشت. آنچه بازار می‌خواهد بداند، آن است که AMD بتواند روند مشکل‌ساز گذار تولید را ازحیث فرایند ساخت و شرکای تولیدکننده طی کند و معماری Zen را با موفقیت به‌سرانجام برساند و از فناوری جدید چیپلت (Chiplet) خود بهره ببرد.

AMD

مقاله‌های مرتبط:

موضوعی که به‌ویژه برای AMD اهمیت بسیاری دارد، آن است که بتواند این معیارها را در بازار سرورها به‌خوبی رعایت کند که مشتریانی به‌شدت محافظه‌کار دارد. معمولا مصرف‌کنندگانی که به‌دنبال ارتقای سیستم‌های خود هستند، تراشه‌های اینتل را جایگزین AMD می‌کنند. مشتریان سرورها به استفاده از پلتفرم‌های درازمدت تمایل دارند و می‌خواهند خیال‌شان راحت باشد که سرمایه‌گذاری روی این سیستم‌ها به حضور ماندگار آن‌ها در صحنه‌ی رقابت‌ها منجر می‌شود. اثبات این موضوع جایگاه AMD را برای مبارزه بر سر سهمش در بازار سرورها تقویت می‌کند: پردازنده‌های Rome Epyc با لیتوگرافی ۷ نانومتری می‌توانند مانعی بر سر راه روند محبوبیت Xeon، شامل پردازنده‌های ۴۸ هسته‌ای Cascade Lake AP خود اینتل ایجاد کنند.

شایعاتی به‌گوش می‌رسد مبنی بر اینکه علاقه‌مندان Navi را نیز در نمایشگاه کامپیوتکس ۲۰۱۹ شاهد خواهند بود. در‌مقایسه‌با Zen، تاکنون اخبار خیلی کمی درباره‌ی Navi منتشر شده است. احتمالا اولین پردازنده‌ی گرافیکی مبتنی بر معماری Navi محصولی میان‌رده با قیمت ۱۵۰ تا ۲۵۰ دلار خواهد بود؛ درحالی‌که پردازنده‌ی گرافیکی بالارده در سال ۲۰۲۰ به بازار عرضه می‌شود.

AMD به عرضه‌ی پردازنده‌ی گرافیکی در هر دو کلاس بالارده و میان‌رده نیاز دارد. کارت‌های تورینگ انویدیا (Nvidia) بر Vega 56 و Vega 64 برتری دارند؛ ولی RX 580 و RX 590 قابلیت رقابت با GTX 1660 انویدیا و سخت‌افزار قدیمی موجود در بازار با معماری پاسکال را دارند؛ البته ازنظر توان مصرفی اصلا توان رقابت را ندارند. کارشناسان بازار پیش‌بینی می‌کنند Navi و Ryzen 3 هر دو در همان هفته‌ی برگزاری نمایشگاه کامپوتکس عرضه شوند.

بمنظور اطلاع از دیگر خبرها به صفحه اخبار فناوری مراجعه کنید.